مارتین سلیگمن

مارتین سلیگمن


مارتین سلیگمن

مارتین سلیگمن (Martin Seligman)، روان‌شناس آمریکایی مشهور، به عنوان یکی از بنیانگذاران علم روان‌شناسی مثبت شناخته می‌شود. او در سال ۱۹۴۲ در نیویورک متولد شد و در دانشگاه پنسیلوانیا تحصیلات خود را در رشته روان‌شناسی ادامه داد. سلیگمن در حوزه‌های فراشناختی، روان‌شناسی اجتماعی و مثبت، روان‌شناسی سلامتی عمومی و خلاقیت فعالیت داشته است.

سلیگمن از اوایل دهه ۱۹۶۰ به بررسی عواملی پرداخت که باعث شادی و خوشبختی می‌شود. در این راستا، او به شکل‌دهی روان‌شناسی مثبت و توسعه دادن نظریه شادکامی پرداخت. در ادامه، نظریه او به عنوان نظریه PERMA مطرح شد که در آن شش عامل شادکامی بیان شده‌اند.

نظریه PERMA شامل عامل‌های زیر است:

۱. Positive emotions: شادی و احساس خوب

۲. Engagement: درگیری و مشغولیت در کار

۳. Relationships: روابط مثبت و سالم با دیگران

۴. Meaning: احساس رابطه با معنا و هدف در زندگی

۵. Accomplishments: دستاوردها و پیشرفت‌های شخصی

این نظریه نشان می‌دهد که اگر این شش عامل در زندگی فرد به طور تعادل‌دار و با توجه به نیازهای فردی موجود باشند، شخص به شادی و خوشبختی خود می‌رسد.

سلیگمن در ادامه به بررسی افکار منفی و اثرات آن بر روی روابط فرد با خود و دیگران پرداخت. او در کتاب خود به نام Learned Optimism، نشان داد که اگر فرد با افکار منفی مواجه شود، می‌تواند با تغییر نگرش به یک شخصی شاداب و خوشبخت تبدیل شود.

سلیگمن در حوزه‌های دیگری نیز به فعالیت پرداخته است. او به بررسی رابطه میان سلامت روانی و جسمی، خلاقیت و خلاقیت فعال، پول و شادی، اختلالات خلقی و سلامتی عمومی پرداخته است.

در کل، مارتین سلیگمن به عنوان یکی از برجسته‌ترین روان‌شناسان جهان به شناخته می‌شود که با کارهای خود به توسعه علم روان‌شناسی کمک کرده و به بررسی عوامل مؤثر در شادکامی و خوشبختی فرد می‌پردازد.
بزرگان روانشناسی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *